Ovostar Union

Прес-релізи

25 жовтня 2018

Операційні результати за дев’ять місяців, що закінчилися 30 вересня 2018 року

Ovostar Union N.V. (WSE: OVO), (далі за текстом, «Компанія»), вертикально інтегрована холдингова компанія, один із провідних виробників яйця та яєчних продуктів в Україні, оголошує операційні результати діяльності за дев’ять  місяців, що закінчилися 30 вересня 2018 р.

Станом на 30 вересня 2018 р. загальне поголів’я Компанії становило 7.3 млн (2017: 7.9 млн), а поголів’я несучки – 6.5 млн (2017: 6.8 млн). Зміна чисельності поголів’я у порівнянні із аналогічним періодом минулого року пов’язана переважно із збільшенням кількості птиці, розміщеної у відповідності до стандартів ЄС.

За дев’ять місяців 2018 р. обсяг виробництва яйця склав 1 202 млн шт. (9M 2017: 1 246 млн шт.). Обсяг продажів збільшився на 27% рік до року та склав 1 056 млн шт., з яких 443 млн шт.  було експортовано (+27% у порівнянні із 9М 2017). Частка експорту у загальному обсязі проданого яйця не змінилася у порівнянні із показником за аналогічний період попереднього року та становила 42%. Середня ціна продажу яйця зросла на 34% рік до року та сягнула рівня 1.789 грн/шт.

У звітному періоді обсяг переробки яйця склав 401 млн шт. (+6% у порівнянні із 9М 2017). Обсяг виробництва сухих та рідких яєчних продуктів становив 2 255 тон (-5%) та 9 026 тон (+14%) відповідно.

Обсяг продажів сухих яєчних продуктів склав 2 157 тон (+4% у порівнянні із 9М 2017), з яких 1 572 тони, або 73% - експортні продажі (+12%). Обсяг продажів рідких яєчних продуктів становив 8 867 тон (+21%% у порівнянні із 9М 2017), з яких 4 325 тон, або 49%, було експортовано (+35%).

Середня ціна реалізації сухих яєчних продуктів зросла на 14% та досягла позначки 130.58 грн/кг; середня ціна реалізації рідких яєчних продуктів збільшилася на 29% та досягла 39.12 грн/кг.

Коментар Генерального Директора Компанії Бориса Бєлікова:

«Менеджмент в цілому задоволений операційними результатами діяльності за дев’ять місяців 2018 року, протягом яких Компанія фокусувалася на розвитку експорта, поступово збільшуючи обсяги продажів та розширюючи географію експортних ринків».

Примітка: Всі ціни вказані без урахування ПДВ.

Інформуємо Вас…

Архів прес-релізів